Innováció és szakértelem Ma Izabella, Dalma névnap van. Nyitó oldalNyitó oldal    Webshop    Coachcard kapcsolatKapcsolat, elérhetőség   www.coachcard.hu honlap térkép, tartalmi áttekintésHonlap térkép   
 
CoachCard logo
e-maile-mail: kapcsolat@coachcard.hu     Keresés        
 
 
 
   // www.coachcard.hu / Hírek / Kártya jellemzők, felhasználási javaslatok / Melyik személyiség tipológiát használja: DISC vagy MBTI? (+ kérdőív!)
 Az összes tartalmat: Melyik személyiség tipológiát használja: DISC vagy MBTI? (+ kérdőív!)

DISC vagy MBTI? Bár mindkét személyiség tipológia Jung személyiségtípus-felfogására alapszik, de más dimenziók mentén vizsgálja a jellemző viselkedést és irányultságokat. A DISC 4 alap viselkedési stílust határoz meg az extrovertált-introvertált és faladat vagy kapcsolat orientáltság szempontjából. Az MBTI az irányultságokra és mentális folyamatokra alapozva 4 dimenzió mentén különbözteti meg a velünk született prefernciákat, hogy honnan gyűjtünk energiát, információk észlelése, azok szelekciója és életstílus alapján. A két modell közül nincs jobb vagy rosszabb, a szakemberek személyes munkastílusuk, preferenciáik alapján döntik el, hogy melyiket használják. - 960x1006 pixel - 440616 byte

Bár mindkét személyiség tipológia Jung személyiségtípus-felfogására alapszik, a különbség, hogy más dimenziók mentén vizsgálja a jellemző viselkedést és irányultságokat.
  • A DISC 4 alap viselkedési stílust határoz meg 2 dimenzió mentén, az extrovertált-introvertált és faladat vagy kapcsolat orientáltság szempontjából.
  • Az MBTI az irányultságokra és mentális folyamatokra alapozva 4 dimenzió mentén különbözteti meg a velünk született preferenciákat, hogy honnan gyűjtünk energiát, információk észlelése, azok szelekciója és életstílus alapján.


A két modell közül nincs jobb vagy rosszabb, a szakemberek személyes munkastílusuk, preferenciáik alapján döntik el, hogy melyiket használják. Ön melyiket használja? Online kérdőívünkön megoszthatja véleményét. Köszönjük!

A kérdőív külön URL címen is elérhető: http://goo.gl/forms/Rw069BCSGD (új ablakban nyílik)További információk a CoachCard tudásbázisban:


Oldal URL


A jelenlegi oldal elsődleges címe: https://disc-vagy-mbti.coachcard.hu/mbti-vagy-disc/
Továbbá az alábbi címen is elérhető: https://coachcard.hu/doc180/

 
 
A szerzői jog a termék szerzőjének vagyoni és személyhez fűződő jogosultságokat biztosít. A vagyoni jogosultságok révén a termék felhasználására csak a szerző engedélyével kerülhet sor. A felhasználásokért a szerzőt ellenszolgáltatás, ún. jogdíj illeti meg. A szerzői jog megsértése esetén a szerző a polgári jogi felelősség szabályai szerint megkövetelheti a kárának megtérítését. A személyhez fűződő és a vagyoni jogokkal kapcsolatos részletes szabályok a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény II. és III. fejezetében találhatók.

AJÁNLOTT TARTALOM:

PARTNEREK:

Ugrás az oldal tetejére | www.coachcard.hu nyitó oldal | Honlap térkép, sitemap
Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek | Etikai kódex | Adatvédelmi szabályzat és adatvédelmi tájékoztató (GDPR)
CoachCard hírlevél feliratkozás | CoachCard hírlevél leiratkozás
A reziliencia projekt: tréningek, workshop-ok és online kérdőívek | A reziliencia projekt hírlevél feliratkozás | A reziliencia projekt hírlevél leiratkozás